SZÁMÍTÓGÉPES SZOLGÁLTATÁSOK

 
     A számítógépek használatára a könyvtárunkba beiratkozott, (kölcsönzési joggal rendelkező), vagy regisztrált olvasóinknak van lehetősége. A szolgáltatás 14 éves kortól vehető igénybe. A számítógép használati díja: minden megkezdett fél óra 100,- Ft. Kölcsönzői joggal rendelkező olvasóink naponta 60 percig ingyen használhatják gépeinket. A kedvezmény a kölcsönzői joggal nem rendelkező olvasóinkra nem vonatkozik! 
     Az olvasójegyet a használat idejére le kell adni az adminisztrációt végző könyvtárosnak, aki a használat kezdetét és befejezését regisztrálja.
     A részlegben az alábbi számítógépes szolgáltatások vehetők igénybe:
-          internet használat
-          Windows office irodai programcsomag
-          szkennelés
-          nyomtatás
-      fénymásolás
     Gépeinkről elérhető az internet, különböző szövegszerkesztők és adatbázisok, valamint a Nemzeti Audiovizuális Archívum (NAVA). A NAVA egyik része a Magyar Nemzeti Filmarchívum, amely magyar filmeket tartalmaz 1981-ig valamint filmhíradókat az 1943 előtti évekből. A másik része 2006. január 1-jétől rögzíti az M1, M2, Duna Tv, RTL Klub és a TV2 adásait, amelyek feldolgozás után kb. két héttel megtekinthetők az archívumban. Használatához kérje a könyvtáros segítségét!
     Meghatározott térítési díj alapján lehetőség van színes és fekete-fehér nyomtatásra, valamint szkennelésre A/4 méretig, a szerzői jogi törvények figyelembe vételével.
     A felhasználó saját, jogszerűen birtokolt multimédiás anyagait (CD, DVD), valamint külső adathordozóit (pendriwe, telefon, fényképezőgép, stb) is használhatja. Gépeinken tárolt személyes anyagokért felelősséget nem vállalunk. Számítógépeink részeinek sérülése esetén a használót anyagi felelősség terheli.
     Folyamatosan indítunk alapfokú számítógép-kezelői tanfolyamokat.
    Előzetes téma és időpont egyeztetés után általános-, és középiskolás csoportok részére foglalkozásokat szervezünk, és bonyolítunk. Az előadások, rendezvények látogatása ingyenes és nem kötött beiratkozáshoz.