BEMUTATKOZÁS

 
            Részlegünk az Oskola utca 7. szám alatti épületben az Olvasóterem és a Gyermekkönyvtár felett, a II. emeleten található. Dokumentumaink és eszközeink a 2005-ben kialakított helyen, három helyiségben találhatók.
     A számítógépes teremben 10 gépet használhatnak beiratkozott olvasóink. Gépeink csatlakoznak a világhálóhoz, elérhetőek róluk a különböző adatbázisok, valamint NAVA pontként is működnek. Mindegyikhez csatlakoztatható külső adathordozó, valamint több gépben található CD –, DVD író és memóriakártya. Részlegünkben rendelkezésre áll nyomtató, fénymásoló és szkenner is. A terem adottságait kihasználva folyamatosan tartunk alapismereteket adó számítógépes tanfolyamokat, valamint ismeretterjesztő foglalkozásokat diákcsoportoknak és felnőtteknek.
     A zenei teremben kerültek elhelyezésre a könyvtár nem hagyományos dokumentumai közül a vinillemezek, a CD-k, a CD-ROM-ok, a kották, a video- és audiokazetták, továbbá a zenei témájú könyvek. Állományunk minden darabja szabadpolcon található. Amennyiben a kiválasztott művet valaki szeretné meghallgatni igénybe veheti lejátszóinkat, melyeket saját maga kezelhet.  A teremben rendszeresen rendezünk zenével, filmművészettel kapcsolatos kiállításokat, versenyeket és vetélkedőket, valamint rendhagyó énekóra keretében foglalkozásokat általános iskolások részére.